Ubeda sports

Grote namen in kleine sportschool

Posted in Joop Ubeda, Nieuws

Grote namen in kleine sportschool

NIJMEGEN - Wat zo ongeveer het kleinste sportschooltje van Nijmegen is, wordt volgende week zondag geopend door wat zo ongeveer de grootste Nederlandse sportsterren zijn. Kickboksers als Peter Aerts en Sahak ‘Hak’ Parparyan, wereldwijd bekend.

Aerts won driemaal de enige echte K1-titel in Japan. ‘Hak’ is meervoudig wereldkampioen in zijn gewichtklasse. En beiden zijn in ieder land ter wereld doorlopend op televisie, want kickboksen is populairder dan ooit.

Jopie Ubeda doet niet voor hen onder, mondiaal beroemd als arbiter die tal van topgevechten leidt en daardoor met zijn karakteristieke ‘kop’ continu op de tv-schermen prijkt.

Oer-Wolfskuiler ‘Jopie’ opent op 18 september een eigen sportschool tussen de Krayenhofflaan en Eerste Oude Heselaan. Bescheiden van formaat, maar groot genoeg voor wat Ubeda senior en zijn partner Marciano Clare er willen gaan doen: les geven in diverse vechtsporten.

Het aanbod bestaat voorlopig uit MMA (Mixed Martial Arts, gecombineerde gevechtssporten), zogenaamde ‘zaktrainingen’ en Braziliaans jiu jitsu. Uiteraard zal onder de vlag van Ubeda ook kickboksen in het pakket zitten.

Vader Ubeda waarschuwt alvast dat orde en discipline zullen heersen. "Ik wil geen vies taalgebruik, geen woorden met ziektes erin en bovendien: hier wordt alleen maar Nederlands gesproken. Ik wil geen groepjesvorming.”

(Bron de Gelderlander sept 2011)

Write a comment...
0 awesome comments!

Contact us

Ubeda sports Ubeda sports email Ubeda sports email